Despre noi

Columbodromul are o capacitate de peste 1900 de porumbei, constructia este noua la cele mai inalte standarde, bine ventilata, dotata cu gratare din plasic si odihnitori din lemn, orientata catre Sud-Est.

Ruta de zbor aleasa este spre Bulgaria de la nord la sud  cu vant din fata, o ruta pe care se zboara porumbeii in zona,  inregistrandu-se numai zboruri reusite.

Toate etapele precum si coordonatele de pe GPS vor fi filmate si postate pe site. O camera Web live este montata pentru o transparenta totala la etape si pentru a oferi posibilitatea concurentilor de a-si vedea porumbeii inscrisi.

Sistemul de cronometrare Benzing, de ultima generatie, permite afisarea rezultatelor on-line. Sosirile la etape se vor afisa in timp real cu auto update la 30 sec- 1 min.
Columbodromul este dotat cu alarma, monitorizat continuu prin satelit.

Daca sunteti dispusi sa petreceti mai multe zile in zona, aveti o varietate larga de destinatii:

Prin asezarea sa geografica, judetul Vâlcea beneficiaza de aproape toate formele majore de relief: munti, dealuri subcarpatice, podis si lunci cu aspect de câmpie, dispuse în trepte de la nord la sud, întregite de defileele ale Oltului si Lotrului, strajuite de muntii Cozia, Capatânii, Fagaras, Lotru si Parâng. Aici între masivele de munti se afla una din cele mai mari depresiuni intramontane din judet, cunoscuta sub numele de Tara Lovistei.

Turismul in judetul Valcea este o prioritate si in acelasti timp un real potential economic. Prin dezvoltarea turismului s-a devzoltat implicit si activitatea in servicii, ponderea personalului angajat in servicii fiind in crestere.

Cu cele 4 localitati ale judetului nostru: Baile Govora, Calimanesti-Caciulata, Olanesti si Voineasa, atestate ca statiuni turistice de interes national si Horezu – localitate atestata ca statiune de interes local , ne situam pe locul doi pe tara, alaturi de judetul Prahova, ca numar de statiuni , dupa judetul Constanta.

Beneficiem de o structura de primire turistica de cca. 10300 locuri de cazare din care , cca 7000 sunt locuri in hoteluri si moteluri iar in ultimii ani au intrat in circuitul turistic noi hoteluri, vile si pensiuni de 3* si 4* cu peste 1000 de locuri.

Resursele minerale naturale de care dispun statiunile valcene si factorii naturali de cura contribuie la tratarea afectiunilor: respiratorii, reumatismale abarticulare si posttraumatice, neurologice periferice si centrale , neurologice periferice si centrale si ale tubului digestiv, metabolice si de nutritie, renale si ale cailor urinare, etc.

TRANSALPINA – CEA MAI INALTA SI FRUMOASA SOSEA DIN ROMANIA

Soseaua cunoscuta sub numele de Transalpina, strabate Muntii Parang din Carpatii Meridionali. Aceasta sosea este cea mai inalta din Romania, ajungand la inaltimea de 2145 m in Pasul Urdele.
Acest drum exista inca de pe vremea lui Decebal, fiind construit de romani in timpul razboaielor dacice. Transalpina a fost pietruita de nemti in timpul Primului Razboi Mondial, reconstruita in anul 1935 de Carol al II-lea si apoi reabilitata de nemti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Faceti-va vreme si treceti macar odata in viata voastra Transalpina, de la Obarsia Lotrului la Ranca! Acolo sus, pe acoperisul Romaniei, acompaniati de semetia muntilor si traind iminenta norilor, priviti cuminti spectacolul desavarsit al naturii.
Veti afla un drum mai frumos decat Transfagarasanul.
Sfat. Pe munte, luati o punga, puneti-va cutiile goale de conserve si alte resturi si carati-o cu voi pana la prima ca cabana sau loc de depozitare. Ceea ce natura si Dumnezeu ne-a dat trebuie sa pastram.

@ 2015 Columbodromul Super Star - Toate drepturile rezervate !